Güneş ışınlarının mikropları öldürme etkinliği tartışılmaz bir gerçektir. Bu ise güneşin yaydığı Ultraviole ışınlarından kaynaklanmaktadır. Ultraviole lambasının yaydığı ışınlar güneşten çıkıp atmosferden geçerek dünyamıza kadar ulaşan kısa dalga boyuna sahip mikroorganizmalar için en etkili ışınlardır.
Ultraviole su sterilizerleri ile su dezenfeksiyonu ısı ve kimyasal madde kullanmaksızın, Ultraviole lambasının yaydığı morötesi ışınlar ile kullanım suyunda bulunması muhtemel bakteri, virüs, mantar vb. mikroorganizmaların hücre zarlarıdan kolayca geçer ve "DNA" yapılarını tahrip ederek zararsız hale gelmelerini sağlar.
Ultraviole sistemlerde ultraviole ışınını sağlayan ultraviole lambalar kullanılmaktadır. Ultraviole lambanın su ile temasını önlemek için ultraviole ışınlarını en iyi şekilde geçiren quartz tüpler kullanılmaktadır. Tüm bu ekipman 304 kalite paslanmaz çelikten bir gövdede toplanmıştır. Bu sistemlerin içerisinden geçen su, ultraviole ışınlarına maruz kalarak mikroorganizmalardan % 99,9 oranında steril edilmiş olur. Ultraviole lambasının ortalama ömrü 8000 saat'tir ve bu süre dolduktan sonra sadece lambayı değiştirerek sistemi yeniden aktif hale getirebilirsiniz.
Ultraviole Dezenfeksiyon Yöntemlerinin Diğer Sistemlere Göre Avantajları:
Suyun doğal, fiziksel ve kimyasal özelliklerini bozmaz, suda koku veya tat bırakmaz. Suda insan ve çevre sağlığına zararlı yan ürün oluşturmaz. Yeterli UV Dozajı dağlandığında tüm mikroorganizmalar üzerinde etkilidir. Suyun sıcaklığı ve pH değerinden bağımsız olarak dezenfeksiyon yapar. Dezenfeksiyon sağlama süresi çok kısadır, bu nedenle büyük temas tanklarına ihtiyaç yoktur. İşletme maliyetleri alternatif teknolojilere kıyasla düşüktür. İşletme ve bakımı basittir. Ekipman ve su iletim hatlarında korozyon oluşturmaz. Kurulum alanı ihtiyacı minimum olup, su hattına direk bağlantı yapılarak uygulanabilir.
Ultraviole Sistemlerini Nerede Kullanabilirsiniz ?
İçme / Kullanma Suyu dezenfeksiyonu (konutlar, oteller, hastaneler, iş merkezleri, şehirsel içme suyu arıtma tesisleri,…) Proses / İmla Suyu dezenfeksiyonu (gıda, meşrubat, ilaç, kozmetik, kimya, tekstil, otomotiv, elektronik,…) Maden Suyu (Doğal veya Aromalı) dezenfeksiyonu Yüzme Havuzları sirkülasyon suları Balık Çiftlikleri, Kuluçkahaneler (tatlı su veya deniz suyu dezenfeksiyonu) Soğutma Suları (açık/kapalı devre) Şeker şurubu, salamura, meyve suları gibi ışın geçirgenliği düşük sıvıların dezenfeksiyonu Ozonlanmış sularda Bakiye Ozon Giderimi Atıksuların dezenfeksiyonu (sulama veya geri kazanım amaçlı) Membran Sistemleri (RO, NF, UF, MF) öncesinde “biofouling” problemine karşı dezenfeksiyon Gemilerde deniz suyu dezenfeksiyonu (“German Lloyd” sertifikalı UV sistemleri) “Lejyoner” mikrobuna karşı sıcak su hatlarında “Crypto”, “Giardia” gibi klora dayanıklı parazitlerin giderimi CIP proseslerinde kullanılan suların dezenfeksiyonu (130 °C’ye kadar CIPablesistemler) Fotooksidasyon (UPW eldesi için suda bakiye TOC giderimi) Hava sterilizasyonu
Haberdar Ol
Kampanyalarımızdan haberdar olmak için lütfen kayıt olunuz